Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

 
Η Άλκηστις Ρεϊζοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με άριστα στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς. Έχει εξειδικευθεί στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου και το Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών και στη χορήγηση της ελληνικής κλίμακας νοημοσύνης WISC-III (Wechsler Intelligence Scale for Children-III), του Αθηνά Τεστ και της δοκιμασίας Α' Τεστ. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου και στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Ν. Σμύρνης, στο τμήμα διάγνωσης.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί ως συντονίστρια ομάδων - σχολών γονέων, με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικών με θεραπευτικά θέματα και έχει συγγράψει σημαντικές εργασίες πάνω σε ευρεία θεματολογία.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ως εξωτερική συνεργάτιδα σε θέματα συμβουλευτικής και πρώιμης παρέμβασης. Εργάζεται από το 2005 με παιδιά και εφήβους με δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ, αυτισμό και θέματα συμπεριφοράς.